تصمیم گیران فرهنگی، هنرمندان بومی‌را باور کنند

حمید رضا بازرگانی در گفتگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، برگزاری اولین جشنواره سالانه عکس استان و چندین مسابقه و کارگاه آموزش عکاسی را قدم‌های مثبتی در جهت پیشبرد این هنر در استان ارزیابی کرد و افزود: هر چند برای رسیدن به ایده آل‌ها فاصله زیادی وجود دارد و این اتفاقات جزء قدم‌های اولیه محسوب می‌شود، اما همین حرکت‌ها نیز نشان می‌دهد توجه مدیران فرهنگی به سمت هنر عکاسی جلب شده است.

 

وی تصریح کرد: ایجاد دبیرخانه دائمی‌جشنواره‌های عکاسی در استان، نشان خواهد داد که مسئولین و متولیان امر در عزم خود برای تقویت و تعالی هنر عکاسی راسخ هستند.

 

این هنرمند با تأکید بر لزوم آسیب شناسی جشنواره‌های گذشته برای برپایی جشنواره‌های بهتر در آینده، خاطر نشان کرد: تا زمانی که اقدامی‌صورت نگیرد، محاسن و معایب آن معلوم نمی‌شود. بنابراین باید به قدری جشنواره برگزار کنیم و آن را مورد آزمون و خطا قرار دهیم که تجربه کافی در این زمینه به دست آید.

 

وی با بیان اینکه تصمیم گیران فرهنگی باید هنرمندان بومی‌را باور کنند و در برگزاری جشنواره ‌ها از آنان بهره بگیرند، گفت: در حال حاضر عکاسان استان به قدری به بلوغ هنری رسیده اند که بتوان در برگزاری و داوری جشنواره‌ها به آنان تکیه کرد و به دنبال هنرمندان و عکاسان پایتخت یا شهرهای دیگر نبود.

 

بازرگانی با اشاره به اینکه برای پویایی هنر عکاسی، جشنواره‌های آزاد و موضوعی باید در کنار یکدیگر وجود داشته باشد، اظهار کرد: جشنواره‌های آزاد باعث می‌شود هنرمندان عکاس آزادانه و خلاقانه به تولید اثر بپردازند و از طرف دیگر، جشنواره‌های موضوعی که نهادها و ارگان‌های مختلف در مناسبت‌های گوناگون و به فراخور فعالیت خود برگزار می‌کنند، موجب می‌شود که عکاسان، هنر خود را در زمینه ‌های مختلف به منصه ظهور برسانند.

 

وی با بیان اینکه تعدادی از هنرمندان عکاسی استان به طور مجدانه و دغدغه مند این هنر را دنبال می‌کنند، ابراز کرد: با این وجود برخی هنرمندان نیز به خاطر درگیری با مسائل روزمره در جشنواره‌ها و مسابقاتی که بستری برای بروز هنر آنان است، حضور پیدا نمی‌کنند و این امر باعث تأسف است.

 

این هنرمند پایین بودن تعداد آثار رسیده به برخی مسابقات و جشنواره‌ها را ناشی از کم کاری برخی هنرمندان دانست و افزود: همانطور که از مسئولین انتظار می‌رود نگاه حمایتی به هنر عکاسی داشته باشند، هنرمندان هم باید حضور پر رنگ خود را در برنامه‌ها و حرکت‌های مختلف نشان دهند تا حمایت‌های مسئولین تداوم یابد.

 

وی در خصوص لزوم وجود مرکزی مستقل در استان برای آموزش حرفه ای و اصولی هنر عکاسی، گفت: احساس نیاز به چنین مرکزی زمانی به وجود می‌آید که هنرمندان از ظرفیت‌های موجود کاملاً استقبال کرده و این ظرفیت‌ها را اشباع نمایند که این امر در حال حاضر به چشم نمی‌خورد. اما در هر حال وجود مرکزی چون کانون عکاسان و یا خانه عکس می‌تواند به عنوان پایگاهی امن برای عکاسان، باعث دلگرمی‌آنان شود.

 

بازرگانی افزایش تعداد نگارخانه‌ها در نقاط پر تردد شهر را ضروری دانست و اظهار کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر نسل جدیدی از عکاسان جوان با شور و انرژی وارد عرصه فعالیت شده اند، بی شک این نیاز وجود دارد که تعداد گالری‌ها و نگارخانه‌ها در نقاط پر تردد شهر افزایش یابد تا حاصل کار هنرمندان در معرض دید قرار گیرد.

 

وی خاطر نشان کرد: علاوه بر نگارخانه‌ها، وجود اکسپوی آثار هنری به معنای مراکزی که هنرمندان بتوانند علاوه بر نمایش آثار خود، آنها را به فروش برسانند نیز ضروری است؛ چرا که باعث می‌شود مردم و همچنین ارگان‌ها و نهادهای دولتی به جای استفاده از آثار هنری کپی شده، به آثار هنرمندان بومی‌روی آورند.

 

این هنرمند با ابراز تأسف از فروش آثار و تابلوهای چینی با کیفیت بسیار پایین و استقبال مردم از این محصولات، گفت: اکسپو، یک نیاز برای همه هنرهای تجسمی‌است؛ زیرا زمینه فروش آثار هنری و تقویت و تشویق هنرمندان را فراهم می‌آورد.

 

وی عکاسی را یکی از بهترین رسانه‌ها در عصر حاضر عنوان کرد و افزود: عکاسی، هنری بی واسطه و گویاست و نیازی به ترجمه ندارد و مدیران باید با در نظر گرفتن این قابلیت ‌ها، حمایت‌های بیشتری از این هنر داشته باشند.

منبع: ایسنا

نویسنده: عکسبردار

انتشار این نوشته در

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.