راهنمای عملی عکسبرداری از آثار هنری


در این نوشتار سعی شده است که شما را با روشهای ساده جهت عکسبرداری مطلوب از تابلو‌های خود توسط دوربین‌های عکاسی دیجیتال یاری نماید .

۱ – لوازم مورد نیاز را آماده نمایید .
این لوازم شامل دوربین با باطری کاملآ شارژ شده و سه پایه می‌باشد .
همچنین اگر قاب تابلوی شما با شیشه پوشانده شده می‌توانید از محلولهای تمیز کننده شیشه استفاده کنید ، اما اگر پوشش قاب از نوع پلکسی گلاس است از محلولهای تمیز کننده استفاده نکرده بلکه از پارچه ای نرم و کمی‌آب گرم استفاده کنید .

۲ – عکسبرداری بدون فلاش
مهم ترین نکته در عکسبرداری از تابلو‌های نقاشی ، انتخاب نور مناسب می‌باشد . بهترین روش عدم استفاده از فلاش و استفاده از نور طبیعی است . برای این منظور دوربین را از حالت اتوماتیک خارج کرده تا فلاش عمل ننمایید . تابلو را در مکانی باز و تحت نور غیر مستقیم ( سایه ) قرار دهید . با مقایسه مثال‌های زیر می‌توانید اثر فلاش را مشاهده کنید .

۳ – مکان عکسبرداری
برای حصول بهترین نتیجه می‌بایست تابلو را در محیط باز بر روی دیوار نصب نمود . وضعیت نور در محیط‌های بسته معمولآ برای عکسبرداری از تابلو‌های نقاشی مناسب نیستند . بنابراین استفاده از نور طبیعی غیر مستقیم بهترین نتیجه را بدست می‌دهد .
اگر ابعاد تابلوی شما کمتر از ۳۵ × ۲۵ سانتی متر می‌باشد می‌توانید آن را روی سطحی صاف قرار داده و از بالا عکسبرداری نمایید اما برای ابعاد بزرگتر ، تابلو را روی دیوار نصب نمایید .
برای بهتر جلوه نمودن اثر ، از قطعه ای مقوای سفید یا فوم در پشت زمینه تابلو استفاده نمایید تابلوی خود را چه بر روی دیوار یا روی سطحی صاف ، بطور مستقیم قرار دهید . همچنین سعی نمایید دوربین کاملآ موازی تابلو نگاه دارید . برای این منظور از سه پایه استفاده نمایید .
اگر تابلو ی شما قاب شده است ، قاب را هم در عکس منظور نمایید . تابلو‌های بدون قاب را با کمی‌فضای اضافی در اطراف آن ، عکسبرداری نمایید .

۴ – قابهای دارای شیشه
وجود شیشه یا پوششهای مشابه پلاستیکی ( پلکسی گلاس ) می‌توانید در عکسبرداری اختلال ایجاد نماید بهترین حالت ، عکسبرداری بدون هیچ گونه پوششی روی تابلو می‌باشد . در صورت وجود شیشه هرگز از فلاش استفاده نکنید به مثال‌های زیر توجه کنید .
مواظب انعکاس‌های حاصله از شیشه باشید . بهترین راه روش سعی و خطا می‌باشد اگر نتوانستید نتیجه مطلوب را بدست آورید آنگاه باید از فیلتر‌های پولاریزه استفاده کنید .

۵ – و نکته آخر اینکه
تقریبآ تمامی‌عکسهای دیجیتالی نیاز به رتوش دارند . مسلمآ بهترین گزینه ، نرم افزار Photoshop می‌باشد . بعنوان اشاره ای مختصر می‌توانید از عملکرد Curre برای تصحیح رنگ و نور و فیلتر Unsharp Mask برای افزایش جزئیات استفاده کنید

منبع: نورنگار

نویسنده: عکسبردار

انتشار این نوشته در

۴ دیدگاه

  1. سلام
    خیلی خیلی ممنونم از مطالب خوبتون.
    واقعا خسته نباشید.

    پاسخ شما
  2. سلام و درود
    ممنون از مطالب مفیدتون

    پاسخ شما
  3. سلام. ممنون. کاربردی بود.

    پاسخ شما

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.